fbpx

50.ROČNÍK VELKÉ CENY MĚSTA BRNA V PLAVÁNÍ

V každé dobré rodině jsou narozeniny důvodem k oslavě. Při 50. narozeninách má již člověk kus života za sebou. Je plný sil a zkušeností. Mladickou nerozvážnost střídá klid a důstojnost. Zrovna tak prožíváme my jako pořadatelé 50. výročí našich závodů.

Velká cena města Brna v plavání se může hrdě ohlížet zpět. Podařilo se vytvořit tradici závodu, jehož význam je v rámci České republiky a v rámci českého plavání pojmem.

Přes několikeré střídání místa závodů, při výměně generací na pořadatelských pozicích, udržel si a stále má tento závod známu nejvyšší kvality. Plavat ve finále na Velké ceně Brna bývá často složitější než na Mistrovství republiky. Dařilo se nám každoročně představit plavecké i široké veřejnosti některé elitní světové plavce, mezi kterými nechyběli finalisti a medailisti z Mistrovství Evropy, Mistrovství světa či dokonce z Olympijských her.

Považujeme Velkou cenu Brna za výstavní skříň nejen brněnského plavání, ale i toho českého a kvalita tohoto mezinárodního závodu má pozitivní zvuk v mnoha koutech Evropy. Pod heslem „50 je jen začátek“ jsme se již v minulém roce rozhodli pro přesun z „pětadvacítky“ z Lesné na Plavecký stadion za Lužánkami. Padesátý ročník VC Brna patří na padesátku!

Bazén Za Lužánkami jsme se rozhodli přepůlit umělou stěnou a závody se tak uskuteční klasicky na 25-ti metrovém bazénu. „Staronové“ místo (několik ročníků VC Brna se konalo na Lužánkách v 50 metrovém bazénu) poskytne nejen nám, ale především plavcům prostor v bazénu (8 drah), ale i možnost vyplavání. Velká tribuna s kapacitou 1200 míst a obří LED tabule už jsou jen dalšími pěknými kousky do mozaiky tohoto jubilejního 50. ročníku Velké ceny Brna v plavání 2018.

Jako již tradičně i tento ročník bude součástí Českého poháru v plavání ARENA Cupu – 5. kolo. Tento závod bude také pro české plavce jediným nominačním závodem na Mistrovství světa v krátkém bazénu, které se koná v čínském městě Hangzhou.

Vážení sportovní přátelé, budeme se těšit na setkání s Vámi v Brně. Na novém místě a v nový termín, ale stále na tradičním mezinárodním závodu Velká cena města Brna 2018. Přejeme Vám i Vašim závodníkům dobré výkony, hodně osobních rekordů a pohodový pobyt v Brně. 

Mgr. Zdeněk Tobiáš

ředitel Velké ceny Brna v plavání